APARTMENT, CUNNINGHAM COURT
Little Venice, Maida Vale, London, 2014

The apartment is on the third floor of a Victorian mansion block at the junction of Edgware Road and Blomfield Road, in Little Venice. It is organized around an entry foyer and benefits from a four-windows bay overlooking the Regent’s Canal.

FPA were commissioned to refurbish the neglected interior and update the services of the apartment that the clients wanted to let.
The strategy adopted is focused on strengthening the qualities and characteristics of the apartment with high ceilings and generous fenestration. A dedicated plant room is created to de-clutter the living quarters of unwanted equipment so that integrated furniture can be distributed more freely to maximise the use of the space.

The internal finishes are kept as neutral off-white to enhance the volumes and luminosity of the spaces, while the dark sisal floor combined with three-dimensional Victorian floor tiles in Kitchen and Bathroom introduce an element of playful elegance and understated luxury.

APARTMENT, CUNNINGHAM COURT  - Little Venice, Maida Vale, London, 2014